Jadłospis Przedszkolaka

"Wszystkie posiłki w naszym przedszkolu są bardzo smaczne, różnorodne i zdrowe. Prowadzimy własną kuchnię, wszystkie posiłki przygotowywane są w naszym przedszkolu".

PONIEDZIAŁEK 18.06.

Śniadanie:

Parówki z ketchupem, pieczywo mieszane z masełkiem, herbata zielona

Obiad:

Zupa jarzynowa
Spaghetti bolognese, sałata lodowa z warzywami w sosie vinegrette, kompot wieloowocowy

Podwieczorek:

Ryż zapiekany z jabłkiem i cynamonem, herbata z owoców cytrusowych

Kolacja:

Pieczywo mieszane z masłem i serem żółtym, papryka czerwona, ogórek kiszony, herbata malinowa

WTOREK 19.06.

Śniadanie:

Płatki kukurydziane na mleku, pieczywo mieszane, szynka drobiowa, ser żółty, sałata, pomidor, herbata ziołowa

Obiad:

Zupa botwinkowa z ziemniaczkami
Risotto z indykiem i warzywami w kremowym sosie, surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą i porem, kompot jabłkowy z kardamonem

Podwieczorek:

Murzynek z batatów, herbata miętowa

Kolacja:

Pieczywo razowe z masłem, kiełbasa krakowska, papryka czerwona, kiełki, herbata żurawinowa

ŚRODA 20.06.

Śniadanie:

Kanapki z twarożkiem i szczypiorkiem, wędlina, pomidor, ogórek, herbata z owoców cytrusowych

Obiad:

Rosół

Kotlety drobiowe, młode ziemniaczki z koperkiem, sałata z rzodkiewką i jogurtem naturalnym, kompot truskawkowy

Podwieczorek:

Makaron świderki z musem serowo-truskawkowym przygotowywany przez dzieci na zajęciach kulinarnych, herbata rumiankowa

Kolacja:

Pieczywo mieszane, ser żółty, kabanos drobiowy, papryka czerwona, rzodkiewka, herbata wiśniowa

CZWARTEK 21.06.

Śniadanie:

Kasza manna z syropem owocowym, pieczywo mieszane z masłem, pasztet domowy,

papryka żółta, ogórek świeży, herbata z cytryną

Obiad:

Zupa kalafiorowa

Klopsiki wieprzowe w sosie pomidorowym, kasza jęczmienna, buraczki na ciepło, kompot wieloowocowy z kardamonem

Podwieczorek:

Racuchy z jabłkami, kawa zbożowa

Kolacja:

Pieczywo mieszane z masłem, kiełbasa krakowska, rzodkiewka, pomidorki koktajlowe, herbata zielona

PIĄTEK 22.06.

Śniadanie:

Płatki cynamonowe z mlekiem, pieczywo słonecznikowe z masłem, polędwica sopocka, ogórek świeży, rzodkiewka, herbata brzoskwiniowa

Obiad:

Krupnik z kaszą jaglaną
Ryba smażona w złocistej panierce, puree ziemniaczane, surówka z kiszonej kapusty z marchewką, jabłkiem i świeżą natką pietruszki, kompot wieloowocowy

Podwieczorek:

Sałatka makaronowa z pieczonymi warzywami i mozzarellą, herbata jabłkowo- miętowa

Kolacja:

Kanapki z twarożkiem i dżemem, herbata malinowa


*Zastrzegamy sobie prawo do zmian

 
_MG_9983.jpg

Sonda

czy podoba Ci się nasze przedszkole?